Personvern

Online-MC personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Online-MC samler inn og bruker personopplysninger. Personvern handler om tiltro og det er viktig for oss at du kan stole på oss. For å ivareta din sikkerhet når du er inne på sidene våre, er vi opptatt av å overholde gjeldene lover og regler når vi behandler din personlige opplysninger. Her informerer vi deg om hvordan vi samler og behandler data og hvem du kan kontakte dersom du lurer på noe.

Online-MC, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Innsamling, bearbeiding og bruk av personlige opplysninger

Personlige opplysninger er enkeltopplysninger om faktiske eller personlige forhold omkring en person eller en person som det er mulig å identifisere. Dette gjelder f.eks. navnet ditt, telefonnummeret, adressen og alle opplysninger du gir når du registrerer deg eller oppretter en kundekonto.

Markedssjefen har det daglige ansvaret for Online-MC sine behandlinger av personopplysninger på online-mc.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Vi samler, lagrer og bearbeider opplysningene om deg for bruk i hele prosessen rundt kjøpet ditt, inkludert eventuelle senere reklamasjoner, bruk i forbindelse med tjenester, for teknisk administrasjon, interne markedsføringstiltak og for å kunne hindre straffbare handlinger og bedrageri. Personopplysningene videreformidles bare til tredjepart i tilfeller der loven tillater det, spesielt i forbindelse med å levere en bestilling, til bokføringsformål, markedsføring eller dersom du på forhånd har gitt tillatelse til det. I sammenheng med en leveranse vil f.eks. tjenesteleverandørene vi bruker (transportører, logistikkforetak, banker) få tilgang til de opplysningene de trenger for å gjennomføre bestillingen. Tjenesteleverandørene har kun adgang til å bruke opplysningene til å utføre sine definerte oppgaver.

Kundekonto

For alle kunder som registrerer seg hos oss under "registrer ny konto" oppretter vi en kundekonto. Kundekontoen gir kunden direkte tilgang med passord til sine egne, lagrede personopplysninger. Her finner du bl.a. opplysninger om gamle, åpne og nylig registrerte bestillinger eller kan redigere personopplysningene dine eller angi ønske om å motta nyhetsbrev.

Opprette kundekonto

Disse opplysningene kreves når du oppretter en kundekonto (pliktfelt):

  • E-postadresse
  • Fornavn
  • Etternavn
  • Adresse
  • Postnummer
  • Poststed
  • Mobil

Faktura- og leveringsadresse trenger vi når du gjør en bestilling. For en bestilling trenger vi riktige opplysninger om navn og adresse samt betalingsinformasjon. E-post-adressen din trenger vi for å kunne sende deg en bekreftelse når de bestilte varene er sendt, og for generelt å kunne kommunisere med deg. Dessuten fungerer e-post-adressen som identifikasjon (log in-navn) når du går inn på kundekontoen din. Mobilnummer vil vi kun bruke dersom vi av en eller annen grunn trenger å ta raskt kontakt med deg, og for at posten kan sende sms angående pakker du har bestilt.

Bruk av kundekonto

Kundekontoen bruker du til å logge inn når du skal bestille varer. Hvis du ikke logger deg ut av kundekontoen vil du automatisk fortsatt være innlogget.

Søk

Online-MC lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkefeltet. Formålet med lagringen er å gjøre varetilbudet vårt bedre og for å kunne gjøre nettstedet så brukervennlig som mulig. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Sykkelsøk

På nettsiden kan du søke på produkter spesifikt til ditt kjøretøy ved å legge inn skiltnummer, eller søke med sykkelmerke, årsmodell, volum og modell. Denne informasjonen brukes til å finne frem og vise deg kun produkter som passer ditt kjøretøy. Informasjonen lagres for å kunne vise deg «dine siste søk» slik at det er enklere for deg å søke på samme kjøretøy senere.

Bruk av dine personopplysninger til markedsføringsformål

I tillegg til å behandle opplysningene dine i forbindelse med bestillinger du gjør hos Online-MC, bruker vi dem til følgende formål: For å kunne forbedre og tilpasse opplevelsen du har av hjemmesiden vår og gjøre den mer kundevennlig; for å kommunisere med deg om bestillingene dine og spesielle produkter eller reklametiltak og for å kunne anbefale produkter eller tjenester som interesserer deg.

Til dette bruker vi informasjon vi har lagret, f.eks. mottaks-/lesebekreftelser på e-poster, opplysninger om hvilken type terminal du bruker, internettforbindelsen, operativsystemet, plattformen, dato og tidspunkt du besøkte hjemmesiden samt hvilke produkter du så på og informasjon du gir oss (inkludert slike som sendes eller genereres automatisk). I tillegg ser vi på bestillingshistorien din.

Du kan til enhver tid motsette deg bruken av personopplysningene dine til reklameformål - helt eller på enkelte områder. Det koster deg ikke mer enn overføringen av meldingen til oss. Det er tilstrekkelig med en meddelelse i tekstform til en av kontaktadressene som oppgis nedesrt i personvernerklæringen (e-post, faks, brev).

Nyhetsbrev

Online-MC sender ut nyhetsbrev cirka 1-4 ganger per måned via e-post. For at vi skal kunne sende epost må du registrere en e-postadresse. Apsis er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. Epostadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

For å sende ut nyhetsbrevet bruker vi den e-post-adressen du har oppgitt: Vi trenger en bekreftelse fra deg på at du, som eier av e-post-adressen, er inneforstått med å motta nyhetsbrevet.

Hvis du senere ikke lenger ønsker å motta flere nyhetsbrev kan du avbestille det, uten at det oppstår andre kostnader enn for å sende meldingen. Det er tilstrekkelig med en meddelelse i tekstform til en av kontaktadressene som oppgis nederst i denne personvernerklæringen (e-post, faks, brev). Selvfølgelig finnes det også en avbestillings-lenke i hvert nyhetsbrev.

Produktanbefalinger på e-post

Hvis du en gang har gjennomført en bestilling på Online-MC, vil du regelmessig motta anbefalinger om produkter på e-post. Produktanbefalingene kommer uavhengig av om du abonnerer på nyhetsbrevet. Vi ønsker å informere deg om produkter i sortimentet vårt som vi tror kan interessere deg, utfra de kjøpene du allerede har gjort.

Hvis du senere ikke lenger ønsker å motta produktanbefalinger eller annen reklame, kan du motsette deg det når som helst, uten at det oppstår andre kostnader enn for å sende meldingen. Det er tilstrekkelig med en meddelelse i tekstform til til en av kontaktadressene som oppgis under punkt 1 (e-post, faks, brev). Selvfølgelig finnes det også en avbestillings-lenke i hvert nyhetsbrev.

Nettbanner

Opplysningene som samles når du besøker siden, brukes også til å vise deg spesielle nettbannere. Dette er reklame som vi gjør på andre nettsider. Som oftest brukes såkalte cookies eller piksler i den forbindelse. Vi har som mål å gjøre reklamen du mottar mer nyttig og interessant for deg.

Derfor vil du hovedsakelig se nettbannere med produkter som du har sett på, eller som ligner på produkter du har sett på, på sidene våre (såkalt retargeting). Når det gjelder nettbannere bruker vi utelukkende data-pseudonymer; klartekst-informasjon om deg som person (f.eks. navnet eller e-post adressen din) blir ikke lagret i cookiene.

Du finner mer informasjon om cookies, piksler og re-targeting under punkt om Cookies (informasjonskapsler) og re-targeting i denne erklæringen.

Konkurranser, markeds- og meningsmålinger

Ved konkurranser vil vi benytte opplysningene for å informere vinnere og reklamere for våre tilbud. Du kan finne flere detaljer om respektive konkurranser i våre deltagerbetingelser.

Vi benytter dessuten dine personlige opplysninger i meningsmålinger og markedsundersøkelser. Opplysninger som samles inn i forbindelse med menings- og markedsundersøkelser brukes ikke til reklameformål. Mer detaljerte opplysninger (spesielt om analyseringen av svarene dine) finner du i forbindelse med den enkelte undersøkelsen/der du avgir svarene dine. Svar du gir på slike undersøkelser blir ikke gitt videre til tredjepart eller offentliggjort.

Du kan til enhver tid motsette deg bruken av opplysninger om deg i forbindelse med meningsmålinger og markedsundersøkelser - helt eller på enkelte områder. Det koster deg ikke mer enn overføringen av meldingen til oss. Det er tilstrekkelig med en meddelelse i tekstform til en av kontaktadressen som oppgis nederst i denne erklæringen (e-post, faks, brev). Selvfølgelig finnes det også en avbestillings-lenke i hver undersøkelses-e-post.

Cookies (informasjonskapsler)

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Aksept av cookies er ikke en forutsetning for å besøke hjemmesiden. Men vi gjør oppmerksom på at bruk av "handlevogn"-funksjonen og bestilling på hjemmesiden kun er mulig etter å ha aktivert cookies.

Hva er cookies?

Cookies er små tekstfiler som lagres på harddisken din og gjør at våre servere kan identifisere din PC. Man skiller stort sett mellom 2 forskjellige typer cookies; såkalte økt-cookies, som slettes så snart du lukker nettleseren din, og midlertidige/permanente cookies, som lagres i lang tid/permanent på datamaskinen din. Denne typen lagring hjelper oss til å tilpasse nettsidene og tilbudene våre, og gjør det lettere å navigere. For eksempel lagres noe av det du skriver inn, så du ikke må gjøre det på nytt hele tiden.

Hvilken type cookies bruker online-MC?

De fleste av cookiene vi bruker slettes automatisk fra harddisken din når du stenger nettleseren (avslutter økten; altså øktbaserte cookies). Økt-cookies bruker vi f.eks. for at du skal kunne bruke handlevogn-funksjonen på flere sider. Vi bruker også cookies som blir liggende på harddisken din. Neste gang du besøker siden vår, vet vi at du har vært her før og hvilke innstillinger du gjorde. Både midlertidige og permanente cookies (varighet fra 1 måned til 10 år) lagres på harddisken din og slettes av seg selv etter angitt tid. Spesielt denne typen cookies hjelper oss til å gjøre tilbudet vårt mer brukervennlig, mer effektivt og sikrere. Med disse opplysningene er det f.eks. mulig å vise informasjon som interesserer deg spesielt på siden. Det eneste formålet med disse cookiene er å tilpasse tilbudet vårt så godt som mulig til dine ønsker og å gjøre det enklere for deg å navigere på nettsiden.

Hvilke opplysninger er det som lagres i cookiene?

Cookiene som Online-MC bruker lagrer opplysningene under pseudonym. Når cookien aktiveres tilordnes den et id-nummer som ikke settes i sammenheng med personopplysningene dine. Navnet ditt, IP-adressen eller andre opplysninger som ville gjøre det mulig å koble cookien til deg, lagres ikke i cookien. Cookie-teknologien gir oss utelukkende anonymiserte data, f.eks. om hvilke sider i nettbutikken som besøkes, hvilke produkter som klikkes på osv. Hva er "onsite-targeting"? På Online-MC sine nettsider brukes cookie-teknologi til å optimalisere reklamen og hele online-tilbudet vårt. Disse opplysningene brukes ikke til å identifisere deg personlig, men utelukkende til en anonymisert analyse av hvordan siden brukes. Med denne teknologien kan vi vise deg reklame og/eller spesielle tilbud og tjenester, som velges utfra informasjon vi får fra å analysere klikkstrømmen din (f.eks. reklame som tar utgangspunkt i at det bare ble søkt etter eksosanlegg de siste dagene). Vi har som mål å gjøre nett-tilbudet vårt så attraktivt som mulig for deg og å gi deg reklame for ting du interesserer deg for.

Finnes det cookies fra tredjeparter også (third-party cookies)?

Online-MC har reklamepartnere som hjelper til med å gjøre nettsidene mer interessante for deg. Derfor lagres det også cookies fra partnerbedrifter på harddisken når du besøker nettsidene. Det dreier seg om midlertidige/permanente cookies som slettes automatisk etter angitt tid. Både midlertidige og permanente cookies (varighet fra 14 dager til 10 år) lagres på harddisken din og slettes av seg selv etter angitt tid. Cookiene fra partnerne våre inneholder også bare pseudonymer for data som stort sett allerede er anonymiserte. Det kan f.eks. være opplysninger om hvilke produkter du har sett på, om du kjøpte noe, hvilke produkter du lette etter osv. Reklamepartnerne våre registrerer også informasjon om hvilke sider du besøkte før du kom til oss og hvilke produkter du interesserte deg for. På den måten får du reklame som du kan ha nytte av.

Re-targeting

Nettsidene våre bruker såkalt "re-targeting"-teknologi. Vi bruker den for å gjøre internett-tilbudet vårt mer interessant for deg. Med denne teknikken kan vi rette reklame til brukere som tidligere har interessert seg for nettbutikken og tilbudet vårt når de besøker siden til en av partnerne våre. Vi er sikre på at å integrere en personlig, interesserelatert reklame er mer interessant for internettbrukerne enn nøytral reklame uten personlig referanse. Visningen av slik reklame på nettsidene til partnerne våre skjer på grunnlag av cookie-teknologi og analyse av forutgående navigering. Denne typen reklame skjer helt pseudonymisert.

Når du besøker nettsiden vår aktiveres cookies som registrerer, lagrer og analyserer opplysninger hvordan du bruker siden. Videre lagres opplysningene om deg i cookiene etter at økten er over og hentes fram neste gang du besøker siden.

Hvordan kan du hindre lagring av cookies?

Du kan gå inn i nettleseren din og angi at cookies bare skal lagres når du godkjenner det og på den måten hindre at cookies lagres i framtiden. Hvis du ønsker å akseptere cookies fra Online-MC, men ikke fra tjenesteleverandørene eller partnerne våre, kan du velge "Blokkere cookies fra tredjeparter" i nettleseren.

Du vil kunne finne opplysninger om hvordan du aviser nye og sletter eksisterende cookies under "hjelp" i menyen til nettleseren din.

Loggfiler

Hver gang du går inn på en av Online-MCs nettsider sender nettleseren opplysninger om bruken og lagrer dem i såkalte loggfiler. Disse datapostene inneholder følgende opplysninger: Dato og klokkeslett for besøket, navnet på nettsiden, IP-adressen, referanse-URL (URL-en du kom til siden fra), overført datamengde, samt informasjon om nettleser-versjon og produkt.

Vi analyserer disse loggfilene for å kunne forbedre tilbudet og Online-MC og gjøre den mer brukervennlig, finne og rette eventuelle feil og kontrollere server-kapasiteten vår. Vi bruker også loggfilene til å avverge angrep på Online-MC - f.eks. såkalte tjenestenektangrep, som har til hensikt å blokkere Online-MC ved å overbelaste den.

Nettstatistikk

Online-MC samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på online-mc.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Denne nettsiden bruker Google Analytics, en nettanalyseløsning fra Google Inc. (www.google.no). Med metodene til Google Analytics er det mulig å analysere hvordan du bruker nettsiden; f.eks. med bruk av cookies eller tekstfiler som lagres på datamaskinen din. Informasjonen Google samler om bruken av denne nettsiden overføres til en Google-server i USA og lagres der. Hvis IP-anonymisering aktiveres på denne nettsiden vil IP-adressen avkortes før den sendes innenfor EU eller EØS-området. Kun i unntakstilfeller vil hele IP-adressen sendes til en Google-server i USA før den avkortes der. Den anonymiserte IP-adressen som nettleseren din sender til Google Analytics sammenholdes ikke med andre data hos Google.

Du kan hindre at opplysningene som registreres i cookiene (inkl. IP-adressen) overføres til og behandles av Google ved å laste ned og installere en plugin som du finner på denne lenken: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no

Alternativt kan du klikke på denne lenken for å hindre at Google Analytics registrerer aktivitet på denne nettsiden i framtiden. Da legges det en opt-out cookie på computeren/enheten din. Hvis du sletter cookiene dine, må du klikke her på nytt.

E-post og telefon

Online-MC benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle lovpålagte oppgaver etter personopplysningslov og forvaltningslov. Markedssjefen har det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysninger i denne sammenheng. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av saksbehandling journalføres.

Online-MCs medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Sikker dataoverføring

Vi overfører personopplysningene dine sikkert og kryptert. Det gjelder selvfølgelig også for bestillinger og når du logger deg inn. Vi bruker krypteringssystemene TLS (Transport Layer Security) og SSL (Secure Socket Layer) fra slutten av juli 2018.

Videre sikrer vi nettsidene og systemene våre med tekniske og organisatoriske tiltak mot tap, ødeleggelse og uvedkommendes tilgang, manipulering og overføring av opplysninger om deg.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Online-MC har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Online-MCs systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Online-MC ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Kontaktinformasjon

E-post: post@online-mc.no

Telefon: 57 72 55 26

Postadresse: Indre Hornnesvika 2, P.O.BOX 75, N-06801 Førde, Norway