Tips til høstturer på motorsykkel!

Tips til høstturer på motorsykkel!

Publisert: | Sist endret:

Høsten har begynt å sette sine spor og for oss som kjører motorsykkel så har temperaturen sunket såpass at det kan bli kjølig. Når du begynner å fryse blir det fort mer ubehagelig og ikke minst farligere å kjøre motorsykkel. I tillegg har vi det faktum at det blir mørkere og bilistene får enda større problemer med å se oss.


Jeg har tatt en prat med en svært erfaren motorsyklist, Knut Andreassen i Norsk Motor Import AS, om hans beste tips for å få utnyttet sesongen maksimalt. Høsten kan være både kald og mørk, men som Knut sier, «høsten er kanskje den vakreste tiden på året å kjøre motorsykkel dersom været er greit».


7 tips til hvordan du kan få en lang og trygg MC-sesong!

  • Kle deg med trelagsprinsittet. Først et lag med ull/superundertøy da dette er fukttransporterende. Deretter skal du ha et isolerende mellomlag. Dette kan være et nytt lag med ull, tynn dun eller fleece. Ytterst har du en vind- og vannavstøtende MC-jakke.

  • Hold hodet varmt - En god balaklava hjelper deg med å holde hodet varmt i hjelmen. Husk at hodet er det stedet på kroppen med mest varmetap, så det er viktig å redusere dette.

  • Beskytt halsen - En god buff eller hals med vindstopper er fantastisk, dette beskytter halsen mot kraftig vind.

  • Hold hendene varme - Hendene er veldig utsatt på motorsykkel. Monter gjerne varmeholker på din MC slik at du ikke fryser på hendene. Invester også i gode MC vinterhansker og/eller helårshansker. Det hjelper også med hendelbeskyttere (vindbeskyttere forran hendlene.)

  • Bli sett i høstmørket - Synlighet er viktig. At bilister har problemer med å se motorsykler er ikke ukjent. Dersom ulykken er ute er det i hovedsak dessverre vårt problem. Vær sikker på at du blir sett er Knut sitt beste tips i høstmørket. Det kan redde liv. Kjør gjerne med gul vest. Det finnes også ekstralys som kan festes på sykkelen.

  • Er det fare for regn så ha alltid med deg en regndress. I tillegg til å faktisk beskytte mot regn, beskytter regndressen også mot vind og holder deg varm. Husk å ta på regndressen før du faktisk blir våt, hvis ikke blir det veldig klamt.

  • Beskytt deg selv mot vind - en universal vindskjerm kan monteres for å ta av litt av vinden når du kjører.

Vi har satt sammen en oversikt over produkter som kan hjelpe deg med å få utnyttet sesongen maksimalt. Det er ikke til å komme bort fra at dersom man ønsker å kjøre trygt, varmt og å bli sett på høsten så krever det sitt utstyr.