"Must haves" på ferie med MC

"Must haves" på ferie med MC

Publisert: | Sist endret:

På grunn av Corona ser det ut til at de fleste av oss skal på norgesferie i år. Er du stolt eier av en MC? Da ville jeg sterkt vurdert norgesferien på motorsykkel. Norge må jo være et av de fineste landene i verden for en motorsykkeltur? Så fantastisk natur og fine, svingete veier skal man lete lenge etter.

Givi er et ledende merke når det kommer til bagasje og tilbehør til motorsykkel, og i denne artikkelen skal vi ta for oss litt ulike produkter som kan være greit å ha med seg på MC-tur.

Bagasje på MC-tur

1. Tankveske

En tankveske er utrolig praktisk, og finnes i mange ulike størrelser og fasonger slik at du kan tilpasse det til ditt behov. Kanskje trenger du en stor tankveske på grunn av mye bagasje, eller kanskje det er praktisk med en liten tankveske slik at du kan ta med deg dine viktigste eiendeler når du skal inn på kafè.

2. Bagasjesystem

For å få med deg mye bagasje er det nødvendig med en form for bagasjesystem. Her finnes det diverse å velge i for ulike sykler, og en del som er universalt. I teorien består et bagasjesystem gjerne av sidevesker, aluminium/plast-kompositt eller saddelbags, og en toppboks eller setebag.

3. Pølsebag

En pølsebag kan festes på mange mulige måter og kan derfor være greit å ha dersom du ikke får plass i sidevesker og toppkoffert/setebag. De finnes i mange ulike størrelser og du kan feste de på sideveskene eller på toppkofferten.

4. Toppveske

Universalveske på 25 liter som kan benyttes på toppen av sidevesker og toppbokser. Festes med belter og kommer med praktisk skulderstropp for å enkelt å ta med seg.

5. Universalveske for styremontering

Liten veske til verdisaker som kan monteres på styret med stropper. Smart å ha om du av en eller annen grunn ikke kan ha tankveske.Vesken har også innvendig mobillomme.

6. Lastestropper

Dersom du skal feste løs bagasje som telt, pølsebag eller lignende er det veldig viktig med gode lastestropper. Ikke ta sjanser med «løs» bagasje. Det kan være farlig for deg selv, og ikke minst for andre som kjører langs veien dersom det skulle falle av. Sjekk alltid bagasjen underveis når du kjører og fest det ekstra godt fra start. Lastestropper finnes i ulike lengder.

7. Bagasjenett

For å feste bagasje ordentlig kan det være greit med et bagasjenett. Dette vil sikre gjenstander det kanskje ikke er så lett å feste med stropper.

8. GPS-holder/mobilholder

Det kan være greit å vite hvor man skal. Givi leverer holdere til både GPS og mobil slik at du kan ha kartet foran deg.Diverse utstyr til MC-turen

9. Dekk reparasjonskit

Det kan være lurt å ha med lappesaker med luftpatroner slik at et lite dekkuhell ikke blir en unødvendig ødeleggelse for turen.

10. Verktøy

Ta gjerne med et lite verktøysett slik at du kan fikse små problemer selv underveis.

Bildetekst: OBS. Vesken inneholder ikke verktøy.

11. Regntøy

Husk å ha med regntøy. Norge er kjent for litt varierende værforhold og du kan fort havne i en skur. Tips! Pakk gjerne regntøyet lett tilgjengelig.

12. Førstehjelp

Ta med et lite førstehjelpssett. Det er både viktig og smart.

13. Gul vest

Husk at det er påbudt å ha med gul vest når du kjører MC i Norge. Dette gjelder ikke bare bil.

14. Spoiler for kåpeglass

Ok, dette er kanskje ikke en MÅ HA, men det er veldig praktisk. En liten spoiler beskytter deg for en del vind slik at det ikke blir så slitsomt å kjøre langt. Fås som klart eller sotet glass.I fjor skrev vi artikkelen «pakketips til MC-turen». Denne er fortsatt like aktuell, så dersom du ønsker noen pakketips, anbefaler vi deg å lese denne.