Din guide for GIVI bagasjeløsninger

Din guide for GIVI bagasjeløsninger

Publisert: | Sist endret:

Dersom du ønsker bagasje på motorsykkelen din finnes det gjerne flere ulike løsninger. Formålet med denne artikkelen er å forklare Givi sine systemer og teknikk slik at det blir enklere for deg å finne bagasjeløsninger til din motorsykkel.

Tankveske

Det finnes i hovedsak tre typer tankvesker, de som bruker et tankfeste/tankring, de som festes med magnet og de som festes med stropper.

Tankfeste:

De fleste foretrekker tankfeste/tankring når de skal ha tankveske, og dette finnes til et stort utvalg MCer, men dessverre ikke alle. For å finne ut om det finnes tankfeste til din motorsykkel, gjør et søk i vårt modellregister eller prøv vårt skiltsøk, og gå til «Givi» i undermenyen. Produktet heter «Festesett for tanklock tankvesker».

Tankvesker som passer til tankfestet, ligger under tilbehør på varen.

Noen av tankveskene er også låsbare til tankringen og kalles TanklockED.

Magnet:

Dersom du har ståltank på din motorsykkel kan du bruke en magnet tankveske. Disse festes altså til tanken via magneter.

Stropper:

Har du en motorsykkel med veldig skrå tank kan tankvesker med stropper være det optimale. På motorsykler som Honda Transalp/Suzuki DL /Kawasaki Versys/Yamaha Super Tènere, er stropper ofte å foretrekke.
Givi bagasjesystem - Toppboks og sidevesker

Givi opererer med to ulike festesystemer, Monolock og Monokey.

Monolock: Monolock systemet består kun av toppbokser, ingen sidevesker. Monolock har en enklere innfesting og boksene er lettere. Monolock er laget for lettere kjøretøy som krever lettere og mindre bokser.

Monokey: Monokey består av både toppbokser og sidevesker. Systemet er patentert av Givi og er enkelt i bruk, praktisk og meget pålitelig. Løsningen tåler store påkjenninger over flere år og består av den beste kvaliteten man kan få fra Givi.Toppboks: Bærefester (Monorack) og toppbrett

Givi har 3 ulike bærefester til toppbrett som alle er modellspesifikke. Ofte gir det seg selv hvilket bærefeste du må bestille til din sykkel. Dersom du søker på din motorsykkel via vårt skiltsøk eller modellsøk får du opp hvilke Givi bærefester som leveres til din sykkel.

I noen tilfeller kan det hende at det finnes flere fester og toppbrett til din sykkel. Derfor forklarer vi de ulike løsningene her:

1. FZ-bærefeste og toppbrett:

FZ bærefester er tilpasset motorsykkelen, det er altså modellspesifikt. Toppbrett følger ikke med, men må kjøpes separat. Du må da velge mellom Monokey og Monolock. Med andre ord, skal du ha en monokey boks må du velge monokey toppbrett og omvendt.

Til monokey får du toppbrett til FZ i aluminium, sort aluminium og sort kompositt. I noen tilfeller kan det finnes ulike design, men de passer sammen med alle monokey boksene. Her velger du etter smak og behag.

Til Monolock får du toppbrett til FZ kun i sort kompositt.

Slik går du frem på online-MC.no:

 1. Søk opp din MC via skiltsøk eller modellsøk
 2. Velg bærefeste
 3. Velg toppbrett (monokey eller monolock) + finish
 4. Velg boks

OBS! Dersom du finner via modellsøk/skiltsøk at FZ passer til din sykkel, finner du toppbrett som passer under «tilbehør» på produktsiden til FZ-bærefeste. Bokser som passer finner du igjen under tilbehør på produktsiden til toppbrettet. SJEKK ALLTID TILBEHØR.

2. SR-bærefeste og toppbrett:

SR er også modellspesifikt. Toppbrett følger stort sett med når du bestiller bærefeste, men må i noen tilfeller kjøpes separat. Disse ligger i såfall under «Tilbehør» på produktsiden til SR-bærefeste. SR fås til både monokey og monolock.

Slik går du frem på online-MC.no:

 1. Søk opp din MC via skiltsøk eller modellsøk
 2. Velg bærefeste
 3. Dersom nødvendig - Velg toppbrett (monokey eller monolock) + finish
 4. Velg boks

Toppboksene ligger under «tilbehør» på produktsiden til enten toppbrettet eller festet (dersom toppbrett følger med).

3. SRA-bærefeste og toppbrett:

SRA-bærefester er alltid komplette sett med toppbrett i aluminium. SRA finnes kun til Monokey bokser. SRA-bæresett er modellspesifikke, så prøv vårt modellsøk/skiltsøk for å se om det finnes SRA bærefester til din motorsykkel.

Slik går du frem på online-MC.no:

 1. Søk opp din MC via skiltsøk eller modellsøk
 2. Velg bærefeste (toppbrett følger med)
 3. Velg boks
Givi universalt toppbrett

Givi leverer et universalt toppbrett for monokey bokser. Dette brettet brukes IKKE sammen med de beskrevne bærefestene over, men fungerer som et mellombrett mellom et eksisterende bagasjebrett og boksen. Det er med andre ord avhengig av at du har f.eks et gammelt bagasjebrett fra før. Bagasjebrettet må være helt flatt uten høydeforskjeller.Toppbrett for softbags:

For softbags, f.eks en pølsebag, kan du bruke et utvidelsesbrett. Dette setter du rett på bærefestet i stedet for toppbrettet. Universalbrettet ligger som tilbehør under festesettet, sammen med toppbrettene. Dersom det passer til din løsning.Sidevesker

Sidevesker deles i bærefester for harde vesker eller for softbags.

Selv om det finnes flere ulike festesystemer (Vi skal forklare litt om de ulike litt senere), så gir det seg ofte litt selv hva du må ha til din sykkel. Som ofteste er det ikke er mange valg på hver enkelt modell.

For å finne hvilket system som passer din motorsykkel, prøv vårt modellsøk eller skiltsøk. Når du finner holdere som passer din sykkel, finner du vesker som passer til under «tilbehør» på produktsiden til holderen.

RAPID FITTING: Mange av festene beskrevet under finnes i to varianter, vanlig og rapid fitting. Rapid fitting betyr at systemet gjør det mulig å fjerne sideveskeholderne ved hjelp av 6 hurtigfester.Harde sidevesker

Givi har fire systemer for harde vesker. Husk at ikke alle systemene nødvendigvis passer til din sykkel. For å finne ut hva som finnes til din sykkel må du bruke vårt modellsøk eller skiltsøk.

1. Monokey: Dette systemet passer alle monokey sidevesker (OBS! Ikke monokey side). Festet må i mange tilfeller kombineres med monorack (feste og toppbrett). Dersom man ikke ønsker dette, finnes det ofte et tilleggskit som kan brukes for å unngå monorack. Systemet finnes også med rapid fitting.

2. Monokey side: Dette festet er innsvingt og passer kun til veskene V35 og V37. I noen tilfeller må holderen monteres i sammenheng med monorack (feste og toppbrett). Dersom man ikke ønsker dette, finnes det ofte et tilleggskit som kan brukes i stedet. Systemet finnes også med rapid fitting.

3. Monokey CAM-side: Dette festesystemet fungerer kun til «Trekker Outback» aluminiumvesker. Finnes i noen tilfeller med Rapid fitting.

4. Onefit: Onefit er Givis nyeste system for sidevesker og kommer i to utgaver. Ett for Trekker Outback vesker og ett for monokey vesker. (De kan begge konverteres til til den andre varianten ved behov.) Begge systemene finnes også ofte med rapid fitting.

Softbags sidevesker

Givi har per dags dato fire systemer for softbags sidevesker. Som du vil se er noen av disse systemene tilpasset kun for en type vesker. For å finne ut hva som finnes til din sykkel må du bruke vårt modellsøk eller skiltsøk.

1. T…: Dette systemet brukes i sammenheng med universale softbags/saddelbags for å motvirke skader på vesker og MC.

2. TE: TE passer alle universale softbags/saddelbags pluss sidevesken 3D600 og ST609 som kan låses til holderen.

3D600 sidevesker Sidevesker ST609

3. TMT: Holder for Metro sidevesker, MT501/MT501S. Veskene er låsbare til holderen.4. TST: Holder for Multilock sidevesker, ST604. Veskene er låsbare til holderen.