10 praktiske produkter til helgetur på motorsykkel

10 praktiske produkter til helgetur på motorsykkel

Publisert: | Sist endret:

Sen sommer og tidlig høst er typisk tid for helgeturer på motorsykkel. Her har vi plukket ut noen godbiter som kan være både lurt og nyttig å ha montert eller ha med seg når du skal på helgetur.

1. Varmeholker

Jeg klarer meg ikke uten varmeholker på tur. Nå fryser jeg kanskje lett, men når du kommer opp på fjellet og gradene plutselig synker drastisk, da er det jammen godt med varme på hendene. Ikke bare er det behagelig, men å være kald på hendene når du kjører motorsykkel tar fokuset bort fra kjøringen. Så varmeholker, det er et must for meg hvertfall.

2. Wirelås

Med en liten og praktisk wirelås kan du enkelt låse glidlåsen på veskene, eller låse hjelmen til styret dersom du skal forlate sykkelen en liten stund. Praktisk når du for eksempel skal ta en matbit eller lignende.

3. Dekk reparasjonskitt med luftpatroner

Hva er ikke kjipere enn at en punktering skal ødelegge turen? Selv liker jeg dårlig endringer i planene på tur. Har du med lappesaker med luftpatroner kan du på null komma niks få fikset dekket slik at du kommer deg videre. Så kan du bytte dekk der det passer deg. F.eks på neste overnattingssted.

4. Førstehjelpssett

Dette kommer vel ikke som noe sjokk, og er vel egentlig noe alle burde ha med seg til en hver tid. Man vet aldri når det kan komme til nytte.

5. Verktøyveske

Små problemer kan oppstå på tur, så sørg for at hvertfall en i reisefølget har med seg litt verktøy. Da kan dere selv fikse litt småproblemer som eventuelt skulle oppstå underveis.

6. Sadel gel pute

Når man skal på langtur er det kjipt å måtte kjøre med vondt i rompa. Med en sadel gel pute kan enklere få ulike sittestillinger slik at du ikke får den beryktede tresmaken i rompa.

7. Turgass

Dersom du ikke har cruise control på din mc kan turgass være et godt alternativ. Turgassen føres inn på gasshåndtaket og passer de fleste holker. Ingen montering er nødvendig. Den lar deg slappe av i hånden under kjøring.

8. Trillebag adapter til Givi monokey toppboks

Lar deg gjøre om toppboksen til en trillebag. Platen monteres mellom eksisterende Givi plate og Monokey toppboksen.

9. Jerry kanne

En liten Jerry kanne på 2,5 liter er egnet for transport av bensin, vann eller olje.

10. Lastestropper

Med lastestropper kan du få med en ekstra bag eller to oppå sidevesker og du får sikret bagasjen på en ordentlig måte.

Noen generelle pakketips:

  • Pakk så lett som mulig og ta bare med det mest nødvendige. Tenk over hva du skal på turen, det hjelper deg å pakke. Spesielt med tanke på klær.
  • Husk at gul vest er påbudt å ha med på motorsykkelen.
  • Husk vognkort og førerkort.
  • Sjekk bagasjen underveis. At ikke bagasje har flyttet på seg og i verste fall løsnet.
  • Se godt over sykkelen før du drar. Det er unødvendig spennende å finne ut underveis at du har dårlige dekk eller andre problemer.

Les gjerne også vår artikkel om å gjøre MCen ferieklar.

Da gjenstår det bare for meg å si GOD TUR!