10 gode grunner til å kjøre motorsykkel

10 gode grunner til å kjøre motorsykkel

Publisert: | Sist endret:

Salget av motorsykler stiger og flere enn noen gang kjører motorsykkel på norske veier. Hvorfor er det slik? I denne artikkelen har jeg samlet opp noen av de beste grunnene til å kjøre motorsykkel! For de som er i tvil om de skal ta lappen på MC, eller for å overbevise de som er skeptiske på motorsyklisters vegne.

1. Fremkomstmiddel

Motorsykkel er så mye mer, men man kommer ikke unna at det er et supert fremkomstmiddel. Ettersom du kan kjøre i kollektivfeltet og til dels mellom kø, kommer du enklere og raskere frem.

2. Et rimelig alternativ

Som et alternativ til bil bruker en motorsykkel mindre drivstoff og du slipper bompenger. Det er ofte lettere å finne parkeringsplass og ofte er MC-parkering gratis.

3. Frihetsfølelse

Dette er noe de fleste som kjører motorsykkel forteller om. Du kjenner vinden på kroppen og ofte er veien destinasjonen i seg selv. Mange kjører på MC-tur «bare» for å kjøre, uten noe stress om å være på et gitt sted til en viss tid.

4. Det er sosialt

Å kjøre motorsykkel er uten tvil en sosial ting. Det finnes uttallige MC-klubber og mange faste treff man kan delta på dersom man ønsker å være sosial. Med en felles interesse er det enklere å komme i prat med andre. Eventuelt kan du også kjøre rundt med din egen vennegjeng og kose dere sammen.

5. Gode opplevelser

Det er mye man kan gjøre med motorsykkel, og det siste året har det kommet noe som heter «Hubriding» blant annet. Det er hoteller som tilrettelegger for motorsyklister. Kombinert med morsom kjøring får man plutselig veldig gode opplevelser i form av god mat, komfort og avslapning.

6. Det er gøy, veldig gøy

Er det så mye mer å si om det da? Å kjøre motorsykkel gir veldig mange et bredt smil om munnen. Man hører om «samboere» som er gretne når de går ut døra og kommer smørblide tilbake. Det er rett og slett en kur for grettenhet.

7. Flott natur og landskap

Når man skal ut å kjøre på motorsykkeltur velger man ofte vei fremfor en destinasjon. Tankegangen til en motorsyklist er ofte; «hvor er det svingete og fine veier?». Det finnes det mye av i Norge heldigvis. Med svingete veier følger ofte flott natur man ellers ikke hadde opplevd ettersom man med bil ofte velger strakeste og raskeste vei.

8. Magiske øyeblikk

Når man kjører MC så kjører man, som skrevet tidligere, ofte «bare» for å kjøre. Det som skjer innimellom da er at man havner på unike steder og i øyeblikk som kan oppleves som nesten litt magiske. Plutselig sitter du på et utkikkspunkt midt i solnedgangen eller du får spist lunsjen din på et vakkert sted du ikke visste at eksisterte.

9. Minner for livet

Med tanke på alt som er skrevet i de forrige punktene er det ingen tvil om at å kjøre MC, det skaper minner for livet. Så dersom du ønsker deg gode minner for resten av livet, da er det bare å sette i gang.

10. Det er bra for helsa

Studier har faktisk vist at å kjøre MC er bra for helsa. Bare les her: https://www.bike.no/nyheter/kjor-motorsykkel-for-en-bedre-mental-helse/I følge reitwagen.no skriver NMCU (Norsk Motorsykkel Union) at risikoen ved å kjøre motorsykkel er betydelig redusert de siste årene. Les artikkelen her