Gjør motorsykkelen klar for høstsesongen og nyt hvert øyeblikk på to hjul!

Gjør motorsykkelen klar for høstsesongen og nyt hvert øyeblikk på to hjul!

Publisert: | Sist endret:

MC-sesongen er langt fra over - høsten byr på unike opplevelser for de som elsker å kjenne vinden i ansiktet selv når temperaturen synker og kveldene blir mørkere. Med noen enkle forberedelser kan du skape minneverdige turer og tryggere kjøring på høsten.

1. Sjekk dekk

Etter sommerens mange turer kan det være lurt å ta en titt på dekkene. Kontroller dekktrykk og at du har godt igjen med mønsterdybde (minimum 1,6 mm). Gode dekk er ekstra viktig på høsten når det plutselig kan bli vått og det kan ligge glatte blader i veibanen. Trenger du nye dekk? Utforsk vår omfattende dekkguide!

2. Sjekk bremser

Har du sjekket bremsene hittil i år? Det kan være greit å sjekke bremsene nå som du snart er gjennom nok en MC-sesong. Slik tester du bremsene!

3. Vær synlig

Sjekk at alle lys fungerer som de skal. Har du ok med lys, eller kan det lønne seg å sette på et par ekstralys til de mørke kveldene?

Det finnes også reflekser som kan monteres enkelt med teip dersom du ønsker bedre synlighet på mørke kvelder.

4. Hold varmen

Høstkveldene blir fort veldig kalde på MC. Da kan det være greit med litt ekstra utstyr for å holde varmen og kjøre komfortabelt. Det er ikke veldig behagelig å kjøre MC når man blir kald. Dersom du er litt frossen av deg kan det være greit med varmeholker montert.

Det kan også være greit å montere vindavvisere for å beskytte hendene mot vind. Vurder også å montere en vindskjerm for å beskytte deg mot vind og kulde.

Prøv vårt skiltsøk for å se om vi har vindavvisere og vindskjerm til din MC.


Det krever kanskje litt tid og investering for å få motorsykkelen optimal til høstsesongen. Tar du derimot disse grepene, vil du ikke bare oppnå økt sikkerhet og komfort - du vil også mest sannsynlig forlenge MC-sesongen og motorsykkelgleden med noen minnerike høstturer. Vi ønsker deg en fantastisk høst på to hjul!